Vakantie(leed)??

Al met vakantie geweest of bent u de spullen aan het inpakken om op vakantie te gaan? Altijd weer een hele inspanning om alles ingepakt te krijgen en niets te vergeten. Toch wat vergeten, dan heb je meestal wel een mogelijkheid om het op je vakantie bestemming aan te schaffen. Maar er zijn zo van die attributen die niet altijd overal te koop zijn, of van een geheel andere kwaliteit zijn die je niet gewend bent.

Vooral met betrekking tot foto rolletjes en video bandjes kan je wel eens van een koude kermis thuis komen. Niet in elk stukje van de wereld is de foto en video zo ingeburgerd als hier in ons kleine landje. Dus vergeet vooral niet om van deze benodigdheden voldoende in je bagage mee te nemen. Gelukkig is het formaat van de video bandjes zo klein geworden, dat je er gemakkelijk enige van kan mee nemen zonder je er een breuk aan te tillen. 

Ook een schoonmaak cassette voor de videocamera is ook altijd één van die broodnodige hulpmiddelen die ik altijd bij me heb op vakantie. Is er toch een vuiltje op de koppen blijven plakken of zijn de koppen ernstig vervuild doordat het videobandje door condensatie is blijven plakken, dan kan je tenminste een poging wagen met de schoonmaak cassette om de camera weer aan het opnemen te krijgen zonder al te veel storingen. Het is slechts een hulpmiddeltje maar het kan uitstekende diensten bewijzen.

Juist aan het begin van je vakantie heb je nog niet zo’n erg in temperatuur verschillen en gebeurt het natuurlijk dat je bandje kan blijven plakken. Een extra camera heb je niet bij je en een nieuwe kopen, daar ben je ook niet zo maar voor in de gelegenheid. Het is dan wel heel erg triest dat je dan geen enkele opname meer kan maken!

En hoe staat het met de batterijen? De huidige batterijen zijn gelukkig vele malen beter dan de generatie hiervoor. Log en zwaar waren ze plus het probleem dat je ze eerst geheel moest ontladen voordat je ze opnieuw mocht opladen. Het gevolg daarvan was dat je toch met meerdere batterijen op pad was, want wanneer was de batterij leeg? Altijd gebeurde het op een zeer ongelukkig tijdstip. Je was ergens heen gelopen om wat te filmen. Houdt opeens de camera ermee op. Batterij leeg en een volle....... daarvoor moest je weer terug lopen om die op te halen. Maar de nieuwere batterijen mag je steeds opladen ook als ze niet leeg zijn. En er is een indicatie op de camera aanwezig die aangeeft voor hoelang je nog energie hebt.

Wanneer we nog eventjes terug denken aan die tijd van grote en zware camera’s, die grote en zware batterijen, dan is het hele video filmen in een zeer rap tempo veranderd. Je kan bij wijze van spreken altijd wel je camera bij je hebben zonder dat je er echt last van hebt. Zeker op vakantie want iedereen weet zich wel een situatie te herinneren waarbij je gedacht hebt : 'Had ik mijn camera nu maar bij me!!'

Er rest mij nu nog een ieder een goede en veilige vakantie toe te wensen. Voor diegenen die al zijn geweest is mijn wens te laat maar u kunt natuurlijk nog een keer op vakantie gaan. Een prettig verpozen en een keur aan mooi beeld materiaal. Dan kan ieder lid op de videoclub een leuk stukje film laten zien over de vakantie van het jaar 2003.

Veel plezier. Leo.

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]