Het laatste stukje

Een last valt van mijn schouders nu ik het laatste stukje schrijf. Natuurlijk niet het laatste stukje maar wel voor dit jaar. Volgend jaar zien we wel verder wat of er dan weer aan het toetsenbord valt toe te vertrouwen.

Heeft u intussen ook de smaak te pakken gekregen over het maken van animaties?

En dan te bedenken wat er allemaal meer mogelijk is. Kijk maar naar de huidige animatiefilms die er in de bioscopen draaien of verkrijgbaar zijn op DvD. Hoe dat allemaal moet en er aan toe gaat, ik weet het niet. Elke eigen vooruitgang op dit terrein wordt slechts verkregen na veel proberen lezen en opnieuw proberen. Vaak kom je opeens aan een bijzonder effect door een spontane toevalligheid. Onbedoeld creŽer je iets wat later een erg grappig effect geeft. Maar hoe kwam je er toch ook alweer aan! Een klikje met de muis in een menu en er gebeurt al weer iets geheel anders op je scherm.

Maar juist deze animaties geven naar mijn idee juist dat extra beetje aan je film, wat anderen ook weten te waarderen. En kijkend naar de avond van het maken van een route op een landkaart geeft mij het idee dat u het ook leuk vindt. De op deze avond gemaakte animatie was erg eenvoudig te noemen. En met deze primitieve manier van werken zagen we ook al direct waar de diverse moeilijkheden lagen.

Het bewegen van de kaart, de beweging van de camera of schaduwen die net gedurende de opname in het beeld kwamen. Dat waren al direct de meest in het oog springende tegenslagen bij het bekijken van de montages die we er meteen van hebben gemaakt. Het is ook maar een eerste aanzet om u dit te laten doen en er verder mee te experimenteren. Maar kijk voordat u er mee door gaat ook naar de mogelijkheden die er zijn op de Pc. Henk heeft dit voor u voorbereid. De voordelen zijn al direct zichtbaar. Geen valse schaduw, geen bewegende kaart en ook de camerabeweging is buitenspel gezet.

Rest mij tenslotte nog u prettige feestdagen toe te wensen voor deze maand.

Veel animo en doorzettingsvermogen bij het hanteren van de camera (video en/of foto).

Veel plezier met de diverse montages en laat ons horen wat of u zoal tegen gekomen bent bij uw activiteiten. Misschien heeft een ander lid van de club interesse voor uw idee en kan het worden uitgediept op de clubavonden. Laat de camera niet verstoffen in de kast maar houdt hem paraat. Ook het komende jaar!

Leo.

 
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]