Buiten filmen.

Het wordt ‘s avonds gelukkig weer wat langer licht. En zoals gebruikelijk gaan we daar fijn gebruik van maken. Buiten filmen is dan het motto geworden. Het is op zo’n moment toch altijd weer een heet hangijzer: wat gaan we filmen! Zo hebben we de afgelopen jaren al heel wat onderwerpen de revue zien passeren. En al te gauw krijgen we dan het idee van: Dat hebben we al eens gedaan! Maar zeg nu zelf, wanneer u op vakantie gaat filmt u toch zeker ook weer. Dan zeg je niet:Ik ben al zo vaak op vakantie geweest, nu film ik maar eens niet.

Kortom wanneer het onderwerp opnieuw aan de beurt is, probeer er dan eens iets anders van te maken dan een voorgaande keer. Ook moeten we ons bedenken dat er leden zijn die nog niet zolang meedoen met dit soort buitenopnames. Voor hen is het wel nieuw om nu eens dicht in de buurt een simpele opdracht te gaan uitvoeren. Maar om ook voor een ieder er toch een andere draai aan te gaan geven, hebben we gemeend om het volgende te gaan doen.

10 mei, de eerste avond dat we buiten gaan filmen, vormen we enige groepjes van filmers. Hooguit per groepje drie personen. Het onderwerp is in de ruimste zin :"Lente". Dat kan dus ingevuld worden met in de buurt het jonge frisse groen te gaan filmen, maar het is ook mogelijk om naar een kinderboerderij te gaan. Er is er een in de Grote Waal bij de dijk en er is er een aan het Keern even over de provinciale weg. Denk echter wel aan de openingstijden. Maar er kunnen ook andere mogelijkheden genomen worden.

Denk er echter wel aan dat er vervoer nodig is wanneer de plaats waar gefilmd zal gaan worden niet binnen loopafstand is gelegen. Dat moet het desbetreffende filmgroepje maar zelf regelen. Er worden dus allerlei beelden opgenomen die de lente uit kunnen drukken. Maak mooie shots en vergeet geen close-ups en extreme close-ups. Vergeet niet het meenemen van een statief. Onontbeerlijk bij het maken van close-ups en macro’s.

Maar met het filmen alleen zijn we nog niet klaar. Gezien de animo voor monteren op de club met elkaar stellen we voor om per filmgroepje van hun filmmateriaal één montage te gaan maken van toch wel maximaal vijf minuten. Deze montage staat voor 24 mei op de kalender. 

En dan zijn we er natuurlijk nog niet. We gaan er nog mee verder. Op de clubavond van 31 mei gaan we nadenken over een 'voice over' bij het gemaakte filmpje en we spreken hem in en zorgen dat de gesproken tekst op de juiste plaats in het filmpje komt. En om het geheel te completeren kan er misschien nog een toepasselijk stukje muziek aan worden toegevoegd. Hiermee zou het filmpje klaar kunnen zijn en is het samengesteld uit de beelden van de eigen groepsfilmers. In een gunstig scenario zijn er dan aantal clubleden gedeeld door drie en komt neer op ?? filmpjes.

Even nogmaals alles op een rijtje:

10 mei In groepjes van drie buiten filmen.
24 mei Monteren van het materiaal van 10 mei op de club.
31 mei Voice-over toevoegen en muziek(evt.)

Om op tijd naar buiten te kunnen gaan wordt een ieder gevraagd, om indien het mogelijk is, vroeg naar het clubhuis te komen. Vanaf 19.30 bent u al welkom. Er is dan wat tijd om de groepjes te formeren en heel belangrijk, een kopje koffie te drinken met elkaar voordat we op pad gaan. Wanneer na een winterperiode de koeien voor het eerst weer de wei in mogen, dan maken ze wonderlijke capriolen.

Nu, zo hoeven wij het niet te doen, maar hopen wel op enthousiasme om mee te doen. Natuurlijk is er ook niets op tegen om, wanneer u dit hebt gelezen, al enige "groene opnames" te maken, omdat het anders al te laat zou kunnen zijn om die opname nog te maken.

Leo

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]