[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

Markermeer
  
Een zonnige zaterdag! Wel wat winderig waardoor er een redelijke golfslag aanwezig is op het Markermeer. Ter hoogte van Hollandia in het Julianapark is een tijdelijke camping ingericht. Tenten en caravans staan hier bijeen en onder het genot van een hapje en drankje zitten de mensen bij elkaar te genieten van het weldadige zonnetje. Maar al deze rust is slechts schijn. Men bereidt zich voor op de zwemwedstrijden in het open water 

"Ter Reede van Hoorn"
.

Er zijn diverse afstanden die gezwommen worden langs de kustlijn van het park. Voor de aanwezige toeschouwers goed te zien dus. 

Maar wat kan je zien meer dan opspattend water, af en toe een met kap bedekt hoofd en zwaaiende armen? Voor de kenners is dat al voldoende om hun favorieten te herkennen en aan te moedigen. En dat gaan wij filmen!

Wij dat zijn enkele leden van onze videoclub die dit proberen vast te leggen in het teken van Hoorn 650 jaar. Als eerste groep gaat van start de 5000 meter vrije slag. Wanneer zij gestart zijn gaan met tussenposen weer andere groepen van start die een andere afstand zwemmen. Kan ook makkelijk want de 5000 meter is het eerste uur nog niet bij de finish.
 

We filmen intussen de diverse andere starts en aankomsten en nemen ook een kijkje bij het keerpunt. Maar het blijft hetzelfde. Zwoegende mensen die hun weg door het water zoeken, vrijwel onherkenbaar vanaf de kant. Waren er dan geen bootjes om vanaf het water de zwemmers te filmen? Jawel hoor, bootjes zat. Er was ons ook een plaatsje toegezegd op een boot, maar daar hebben we voor bedankt. Veel te veel opspattend water en deze rubberboten dansten behoorlijk op het golvende water. Dat zou zeker geen goed beeld hebben opgeleverd. Jammer voor ons als leken was er weinig van de speaker te horen zo die al wat zei over het verloop van de wedstrijd. 

Toch hadden we enige kijk op de 5000 meter omdat die een afwijkend parcour hadden en je hun maaiende armen, vrije slag, goed kon onderscheiden. Daardoor waren we in staat om de finish vast te leggen op de band. Wij hebben onze best weer gedaan voor de videoclub. 

Nog 5 of 6 keer moeten we filmen voor de stichting Hoorn 650 jaar. Het einde hiervan is bijna in zicht en onze taak volbracht. Daarom wil ik vanaf deze plaats al iedereen bedanken voor hun inzet. De een heeft meer dan een ander gefilmd maar uiteindelijk is het allemaal voor de videoclub. Dat is toch wel een grote saamhorigheid te noemen en het bindingsmiddel is onze hobby, namenlijk video!

30 sept. paardenmarkt in de stad is de laatste opname die er door de videoclub gemaakt gaat worden. Er staat nog wel een item op de filmkalender maar of dat doorgaat is (nog) niet bekend. Een ieder die mee heeft kunnen doen aan dit Hoorn 650 jaar namens de videoclub, bedankt voor de inspanningen en ik hoop dat een ieder er plezier aan heeft beleefd.

Leo


[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]