De goede raad!

Zeker de laatste maanden ben ik druk geweest met allerhande zaken die rondom de videoclub spelen. En alles moest nog eventjes gauw geregeld zijn zodat ik op vakantie kon gaan, zonder dat ik steken zou laten vallen. Zeker t.a.v. Hoorn 650 moest alles gewoon door kunnen gaan. Gelukkig wilde Henny het voor mij waarnemen, maar ook dat moest natuurlijk wel voorbereid zijn. Je kan niet zeggen van zoek het verder maar uit en zie maar.

Tussen door ook nog snel op de valreep een andere eenvoudige videocamera gekocht en daarmee op vakantie. Het is natuurlijk allemaal weer anders dan je gewend bent, maar vrij snel ben je wel weer tot bepaalde opnames instaat. Nu heb ik al vaak voordat men op vakantie gaat, goede raad gespuid in de trant van: Neem een schoonmaakcassette mee. Neem de handleiding van de camera mee.

Gebeurt er iets onverwachts met de camera, dan kan je er in het boekje wel iets over vinden zodat je weet wat er aan de hand is. En met die gegevens kan je wel een oplossing voor je probleem vinden. Natuurlijk zult u hem wel aan voelen komen. In het display verschijnt één of ander symbooltje. Geen idee wat dat te betekenen heeft. Filmen gaat wel gewoon door dus ogenschijnlijk geen enkel probleem.

Wanneer ik terug ben op de camping maar eens in mijn boekje kijken wat of er aan de hand mag zijn. In de caravan mijn boekje erbij gepakt. Tenminste dat wilde ik gaan doen. Geen boekje te vinden! Overal rond gekeken maar het was er niet. Thuis gelaten!

Een ander moment waarop de zon zeer fel scheen, zag het beeld er ongelooflijk overbelicht uit. Waar zit nu het draaiwieltje om de belichting te kunnen regelen. Niet te vinden. Maar ook dit zou wel in het boekje te vinden zijn geweest, maar ja…. Vergeten.

En tenslotte mijn laatste blunder tijdens deze vakantie:

We gaan kijken bij een oude watermolen ergens hoog in de bergen. Het is een graanmolen aangedreven door het water van het riviertje dat naar beneden stroomt. Op zeer vernuftige wijze middels uitgeholde boomstammen wordt het snel stromende water uit de rivier naar de molen gevoerd. Zo kan het schoepenrad in beweging worden gezet. Lange tijd deed deze molen dienst, maar zoals het zo vaak gaat, op een zeker moment is het niet meer lonend. De oude molenaar overleed en de molen raakte in verval. Gelukkig is deze molen na lange tijd weer door vrijwilligers in ere hersteld en is te bezichtigen . Dus ik er ook naar toe en ik trof het, want hij was geopend op die dag.

Een enthousiaste vrijwilliger liet ons de werking van het watersysteem zien, demonstreerde het malen en het zeven van het meel. Kortom het was leuk om te zien hoe alles nog werkte of weer opnieuw werkend gemaakt was. Daar heb ik leuke opnames van gemaakt en van het afgestoken verhaal is nog wel wat blijven hangen.

Thuis gekomen heb ik al enige beelden in de Pc geladen want een ietwat nieuwsgierig was ik wel. Andere camera dus hoe is het beeld geworden. Ik kan u melden dat het hele verhaal over het leven van de molenaar in de graanmolen goed is te horen. De beelden zijn echter niet aanwezig. Hoe het kon gebeuren?? Niet goed opgelet door mij. De camera moet continue gedraaid hebben. Wanneer ik een opname maakte , dan stopte ik de camera. "Stopte" ik de opnames, dan ging de camera weer opnemen. Net tegengesteld dus. Geen beeldmateriaal van het interieur van de watermolen. Wel het verhaal.

Leo

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]