Pc Leed

Ontevreden gezichten. Mensen die vroeg het clublokaal verlaten, hun ongenoegen voor zich uit mompelend, maar toch luid genoeg om het anderen te laten horen. Ook uw bestuur heeft er moeite mee dat wanneer we met de Pc willen gaan werken, er o zo vaak een kink in de kabel komt. En dat is jammer, want daar zit niemand op te wachten. 

Waarom gaat het toch zo vaak mis met deze techniek, terwijl het thuis bijna altijd veel beter gaat. Één van de grootste verschillen is wel gelegen in het feit dat de Pc thuis alleen door uzelf wordt gebruikt. Alleen te maken heeft met uw eigen camera. U uw camera direct via de Fire Wire poort aansluit. Dat uw Pc werkt met Windows Xp.

Op de videoclub ligt het eventjes anders. We werken slechts met windows 98. Er zijn allerlei verschillende camera’s die op deze Pc worden aangesloten. Verkeerd inzicht over het gebruik met de Moviebox en van de Fire Wire poorten. Wat is het geval daarmee. Wanneer er een willekeurige camera op de Fire Wire poort wordt aangesloten, dan merkt het besturingssysteem dat er een vreemd apparaat is aangesloten en wil daar een stukje software voor laden. Met dit stukje software kan dan de camera aangestuurd worden en de beelden kunnen dan op de harde schijf worden gezet voor verdere bewerking. Zodra dus de camera op deze poort wordt aangesloten werd altijd gevraagd om de Cd met daarop Windows 98. 

Dan volgde een gezoek naar de twee programmastukjes die nodig waren en dan lukte het nog niet. De enige methode bij dit system was om alles, maar dan ook alles via de moviebox te doen. En dat werkte dan ook! Maar zodra er iemand was die eventjes zijn of haar videocamera of fotocamera direct op de Fire Wire poort aansloot, dan was het mis! Niets werkte er meer.

Uw bestuur heeft dan ook de knoop door gehakt. We hebben echt een modernere Pc nodig. Er werd enig voorwerk verricht naar de mogelijkheden die er binnen het budget lagen en zowaar voor niet al teveel eurotjes hebben we de hand weten te leggen op een nieuwe Pc die werkt met Windows Xp en die een grote harde schijf heeft. Daarbij is er nog een grote harde schijf aangeschaft, die extern kan worden aangesloten.

De troubles die we hadden met de vorige Pc is met deze nieuwe club Pc verleden tijd. Binnen Windows Xp zijn veel extra drivers opgenomen. Wanneer je een camera aansluit hoor je en zie je de melding dat er een ander extern apparaat is aangesloten. Zelfstandig wordt het juiste stukje software geladen en het capturen kan beginnen. 

Met veel plezier hebben we dan ook al van twee camera’s de gemaakte beelden over de kermis op de externe harde schijf kunnen laden. Vanaf de derde camera wilde het niet lukken. Daar schrokken we wel een beetje van en dachten uiteraard direct dat het aan de Pc lag. Maar gelukkig, dat was niet het geval. De accu van deze camera was leeg! En een andere accu die paste was niet voor handen.

De accu was zelfs zo uitgeput dat er zelfs geen energie meer inzat om de videoband uit te kunnen werpen. Dus de beelden opgenomen met deze camera zulllen nog moeten worden gecaptured.

Toch is er nu een klein ander problem ontstaan. Alleen van digitale camera’s kan er beeldmateriaal worden gecaptured. Dus uitsluitend van camera’s met een digitale uitgang die aangesloten kan worden aan de Pc via de Fire Wire poort. De meeste van ons zijn in het bezit van zo’n aansluiting op hun camera, maar de weinigen die dit niet hebben, die zullen hun beelden toch nog steeds moeten capturen via de Moviebox.

De Pc met Moviebox zal zover het mogelijk is weer in orde worden gemaakt zodat de Moviebox bruikbaar blijft. Wel moeten we er dan opletten dat de Fire Wire poorten van deze Pc alleen maar gebruikt mogen worden om de moviebox op aan te sluiten!!!!!

Ter afsluiting iets in de richting van digitale fotocamera’s:

De nieuwe club Pc heeft ook de mogelijkheid diverse geheugen kaartjes, die gebruikt worden in digitale fotocamera's, direct te kunnen inlezen.

Leo

  
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]