[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

Opening Art route

Op 12 mei gingen we 's middags om half twee op weg naar de opening van de art route in het restaurant 'Eten en Zo'. We waren ruimschoots op tijd. Op dat moment was er amper iemand. We konden op ons gemak kijken hoe we ons statief en camera konden plaatsten om mooie opname te maken. Terwijl wij onze spullen neerzetten kwam er iemand naar ons toe en vertelde ons dat er ongeveer 130 mensen aanwezig zouden zijn bij de opening. Het restaurant was niet erg groot en het zou dringen worden. De mevrouw die dat zei, vertelde mij hoe er gefilmd kon worden. Ik moest me maar tussen de mensen begeven en dan maar close ups maken van de mensen, want dat was ook erg leuk voor de film. 

We zeiden maar niks en keken hoe we de spullen goed konden neerzetten. Nel vond een plaatsje bij een paar tafels en ik nam de camera ter hand om toch wat makkelijker te kunnen bewegen. Nu maar wachten. De mensen hadden ons verteld dat de opening om 14.45 uur zou geschieden. We hadden tijd genoeg om rond om ons heen te kijken. En zo langzamerhand kwamen de genodigden en de kunstenaars die de eenhoorns hadden bewerkt binnen. Ook het hebben van de buttons en de jacks hielpen ons om contact te maken met meerdere fotografen en zij hielpen ons om een vrijplaats te creŽren om te kunnen filmen. En zowaar om 3 uur kwam de burgemeester en werd met veel egards naar binnen geloodst. Eenmaal op zijn plek kregen we wat te drinken en er werd petitfourtjes uitgedeeld. De toespraak kon beginnen. 

Terwijl er gesproken werd doken de fotograven naar beneden. Nel had vrij baan en kon beginnen. Zij nam het totale beeld en ik begaf mij tussen het publiek en nam de close- ups. Het was best vervelend dat er zoveel mensen waren want je stond al gauw voor iemand en ik was bang aangestoten te worden. Ook ging ik verschillende keren naar de vloer om van daaruit de opnamen te maken. Nadat de toespraak was gehouden werden er plattegronden uit gedeeld om de Art route te volgen. Daarna staken de mensen over naar de binnenplaats van gebouw 'het Jeudje'. Daar ertd een beeld onthuld door de burgermeester en de kunstenaar. Inmiddels was het 15.30 uur geworden en kon de aftrap van de Art route beginnen. 

De burgermeester ging op pad met een groot gevolg in zijn voetspoor en zo begon de route die 4 kilometer zou duren. Nel en ik zeiden tegen elkaar: "Laten wij de route van achter naar voren vplgen om vast wat eenhoorns te filmen. Zo gezegd zo gedaan. Wij zijn via de Draafsingel gegaan en hebben daar een aantal van de eenhoorns vastgelegd. Halverwege het Munnickenveld kwamen we de burgermeester met zijn gevolg tegen terwijl er uitgebreid naar de eenhoorns werd gekeken. 

Vanaf dat moment waren wij het zat en gingen we maar naar huis om even uit te rusten want de s'avonds moesten we naar de feesttent op de Pelmolenpad om daar het  concert van de Hoornse Operette Vereniging met Strauss liederen en de muziek van het Hoornse Harmonie Orkest op te nemen.

Henny

  
[
Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[blocqx11]