Software of programmatuur

Nu er zoveel mogelijkheden zich aandienen om digitaal foto’s en video te bewerken, krijgt een ieder zo langzamerhand de smaak te pakken. Maar dan blijkt pas, dat men inkopoen heeft gedaan zonder er vooraf kennis van te hebben gehad bij de aanschaf van Pc en bijbehorende programma’s.

Je koop zo’n apparaat want uit de gehoorde verhalen kan je er van alles mee. "Zelfs digitale foto’s en videobeelden bewerk je ermee". Sta je dan in de winkel dan vraag je of het inderdaad mogelijk is om met die machine dat te kunnen. Natuurlijk is dat mogelijk en er zit zelfs extra software bij die dat mogelijk moet maken.

En inderdaad het kan er ook mee. Alleen ga je er wat verder mee omdat je de werking gaat begrijpen en toepassen, dan zijn over het algemeen de grenzen heel snel bereikt.

Ja en wat dan ????

Dan moet je toevallig net weer iets horen over een bepaald ander programma dat veel krachtiger is en betere mogelijkheden heeft. Dan ben je grens verleggend bezig. Maar dan moet je het wel ergens opvangen dat er zoiets op de markt is!

Vandaar enige voorbeelden.

Grafx Photo Resizer 

Een programma dat niet te duur is. Het vergroot digitale foto’s zonder dat er verlies zal optreden, zodat de foto helder en scherp blijft en er geen grote pixels zullen ontstaan.

Fotobewerking pro

Een fotobewerkingsprogramma dat in het Nederlands is geschreven. Leuk en eenvoudig om foto’s maar ook andere beelden mee te kunnen bewerken. 

Uw foto’s of dia’s bewaren op een Cd-rom of DvD?
Daar kunt u Ulead DVD PictureShow 2 voor gebruiken. Is wel in het Engels.

Van EasyDisc zijn ook diverse programma’s op de markt die alles kunnen bieden voor foto en video.

Al deze bovenvermelde programma’s liggen niet te duur in de markt., d.w.z. onder de  60 euro ex btw.

Verdere info is zeker op het net te bekomen.
 

[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]