Revolutionaire ontwikkeling in lithium-ion batterijen

Op 29 maart heeft Toshiba een revolutionaire ontwikkeling in lithium-ion batterijen wereldkundig gemaakt. Een nieuwe lithium-ion batterij, ontwikkeld door Toshiba, is in één minuut tot 80 procent bijgeladen, een volle lading duurt slecht enkele minuten langer. Dat is tot zestig keer sneller dan huidige batterijen van het lithium-ion type, aldus Toshiba. Daarnaast is door de gebruikte technologie de levensduur van de batterij sterk verbeterd. Na ongeveer 1000 keer op- en ontladen heeft de batterij nog maar een capaciteitsverlies van 1%. De batterij presteert ook goed bij extreme koude, iets waar de meeste lithium-ion batterijen problemen mee hebben. Bij -40º C. weet de batterij altijd nog 80% van de capaciteit af te geven t.o.v. 100% bij 25º C. Het prototype is 3,8 mm dik, 35 mm diep en 62 mm hoog en heeft een capaciteit van 600 mAh.
  

Toshiba noemt de vinding een Super Charge Battery Bovenstaande karaktereigenschappen zorgen ervoor dat dat de batterij veelzijdig toepasbaar is als energiebron voor GSM’s, camcorders, hybride voertuigen e.d. Toshiba ziet toepassingen voor de batterij om snel energie op te slaan die voorheen verloren ging. De Super Charge-batterij kan zo helpen bij een reductie van de CO2 uitstoot, hoopt Toshiba. Het bedrijf verwacht de eerste commerciële toepassingen van de snellaad batterij al in 2006. Een prijs voor de batterij is niet bekendgemaakt.


Adobe lijft Macromedia in

Macromedia wordt overgenomen door Adobe. Dat heeft Adobe bekend gemaakt. De overname wordt in aandelen ter waarde van $ 3,4 miljard betaald. Wat de concrete gevolgen zijn voor concurrerende software als de webdesignprogramma’s GoLive en DreamWeaver of de tekenprogramma’s Illustrator en Freehand is nog onduidelijk.


Nieuw virus verwijdert alle mp3-bestanden

W32/Nopir-B, zoals het officieel heet, presenteert zich als een programmaatje waarmee beveiligde dvd's kunnen worden gekopieerd. Het programma wordt via p2p-netwerken verspreid. Nopir laat niet alleen een antipiraterij-logo zien, maar blijkt ook alle mp3-bestanden op een getroffen pc te wissen. Verder worden diverse systeembestanden en .com-programma's gewist. Overigens is de worm alleen schadelijk voor Windows-machines.
 

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]