Meer-camera projecten

In het mei nummer van dit blad is er het een en ander over beeld-uitsnedes – camerabewegingen – camera instellingen en ook het kabels aansluiten van de camera tot de regie kast verteld. Dit is nu dus duidelijk. Om een beeld te geven hoe het nu verder gaat is de meest duidelijke manier een schema hiervan te laten zien.

Hierbij laat ik een schema zien van twee mogelijke opstellingen. Het bovenste gedeelte is de standaard regie kast voor normale projecten. Het totale schema laat zien wat we allemaal nodig hebben bij een groot project waar we behalve een opname maken ook nog eens 2 videoschermen van beelden voorzien en een totaal opname maken. Zo was dus de opstelling die we hadden bij The night of the Proms in Tuitjehorn.

Je kijkt ervan op wat er allemaal nodig is. Nu is dus ook duidelijk waarom het N.O.B met van die grote wagens aankomt, maar onze monitors en tv’s en andere spullen zijn allemaal van een iets kleiner formaat en daarom gaat dit bij ons in een ‘pipo‘-wagen en dat zal dan onze regiewagen zijn. Zo zie je dat je de hobby video enorm kan verbreden door je met meer dingen bezig te houden dan alleen je camera of de computer.

Hans Pronk

 [ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]