Nieuws voor nieuwe leden

Inmiddels zijn er weer enkele nieuwe leden op de club die eens om zich heen kijken wat de mogelijkheden zijn van de spullen die ze meestal al hebben aangeschaft.

Wat hebben ze al aangeschaft??

Een digitale camera.

Deze zijn eigenlijk allemaal zo goed dat er uit die hoek geen directe problemen zullen komen.

Een computer:

Deze is hen door iedereen aangeraden om mee te monteren. En daar beginnen voor sommige de problemen die uiteindelijk kunnen leiden tot het aan de kant schuiven van een mooie hobby. (Voorbeelden beschikbaar) De oorzaken kunnen liggen in een te oude pc die  de videostromen niet kan verwerken of niet goed werkende programmatuur of gewoon het probleem dat je zelf de steeds wisselende programma’s maar niet onder de knie krijgt.

Er is nog hoop

Als je al een nieuwe pc hebt gekocht voordat je op de club kwam is het afwachten hoe het zal gaan, maar als je nog moet investeren in montage apparatuur kijk dan ook eens naar de casablanca op de club. Of vraag aan de gebruikers Hans, Peter en Henk. Vaak wordt er al gauw gezegd dat ze duur zijn, dat was in het begin ook wel waar maar inmiddels ook geheel achterhaald. Een nieuwe casablanca koop je ook onder de 1000,- euro. Maar een casablanca zoals op de club koop je gebruikt voor de helft. Het voordeel hiervan is dat je de passende software er meteen bij hebt.

Rond 1996 kwam de eerste casablanca op de markt, dus dat is 10 jaar geleden. Zelf heb ik er in 1998 een gekocht, Na een demonstratie op de club mocht ik er zelf een paar uur mee werken en mijn keuze was bepaald. Hoe revolutionair dit montage systeem was blijkt wel, want op die dag zelf verkocht de leverancier 2 nieuwe casablanca’s.

Mijn reden was toen, dat ik ook weinig van de computer wist en dat ik weinig vrije tijd had dus een druk op de knop moest voldoende wezen om te gaan monteren. Ik werk er nu dus 8 jaar mee en zonder problemen. Omgerekend is dat ook niet duur. ( En dat kan niet iedereen zeggen na 8 jaar monteren).

Wat is dan een casablanca.

De casablanca is een videomontage systeem dat al het nodige bevat voor het realiseren van hoogwaardige video- en geluidsmontages. In de nieuwe versies is een DVD brander al ingebouwd.  De casablanca combineert diverse innovatieve technologieën, zoals performante hardware en doordachte software, tot een functioneel apparaat waarmee u uw creativiteit kan botvieren.

Inmiddels zijn er al vele modellen na de eerste casablanca verschenen maar nog steeds werken ze met hetzelfde montage principe, de veranderingen liggen op het vlak van de nieuwe DVD brander – snellere rekentijden - met meerdere projecten tegelijk kunnen werken – een grotere harde schijf en dat soort dingen.

Voor wie geďnteresseerd is ...

Ik heb inmiddels verschillende casablanca,s en er is er een te koop met een persoonlijke begeleiding en een nood hulplijn via de telefoon. 

Hans Pronk

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]