Videofestival 2004

Het zit er weer op, het festival 2004. Eenieder heeft zijn best gedaan en heeft weer inspiratie opgedaan voor 2005 maar eerst een terugblik op zaterdagavond 20 november 2004. Om 19.00 uur begint het bestuur met de opbouw van de apparatuur

Een groot scherm met een beamer zal worden gebruikt om de films te vertonen dit geeft toch wel een extra tintje aan je film wanneer deze zo groot wordt geprojecteerd.

Na mooie woorden van Einar (de voorzitter van de club) en een uitleg door Nico van de bedoeling van de jurering starten we de eerste film.


Els Harting bijt de spits af met een film over het 15 jarig bestaan van de vereniging een zeer mooie compilatie van beelden met een goede indruk over het verloop van dit feest wat nog maar kort (3 oktober) achter ons ligt. Dit was de eerste inzending van Els voor een videofestival maar wel gelijk een goede score met een mooi onderwerp.


Het enthousiasme van Els kon niet op. De2e film was ook van Els maar onder de naam van Nettie werd deze vertoond, dit was natuurlijk even een discussiepunt, kan het eigenlijk wel als er iemand 2 films instuurt. Heel slim was het om onder de naam van Nettie dit te doen. Alleen zal het bestuur zich hier nog over buigen want Nettie is nog geen lid van de club en dit is een festival van de leden van Hoorn en de Regio.

Maar de film ging over de videorally in Bergen, notabene ook door dit koppel georganiseerd. De inhoud en de opzet van deze rallyfilm was leuk in elkaar gezet en kwam goed over, mooie beelden van wat de deelnemers allemaal deden en hoe ze op hun knieën in het bos lagen om een close up te maken van een heide plantje.

Prachtig Nettie of néé het was Els (wat verwarrend ook).

3 
Jaap was de derde inzending en deze had een film gemaakt over 2 hobby’s in een. De hobby van ze vrouw werd verfilmd door zijn eigen hobby, het filmen. Dit kwam eerlijk gezegd niet erg tot uiting maar het geheel was toch leuk om te zien.

Met de spannende muziek op de achtergrond verwachte je aldoor een spannende actie, Maar na 5 minuten stond er in de aftiteling "Dut was ut" Maar Jaap kennende broeit hij weer op een nieuw onderwerp in 2005.

4 
Peter is de vierde en hij had een spectaculaire opening met een spuitende geiser op Ijsland, wat een prachtige beelden van dat land liet hij zien, een mooie montage van zowel de beelden als het geluid en de voice over teksten moeten hem menig uurtje hebben gekost. Ik vind het alleen wel eens tijd om te waarschuwen voor de gevaren, het is leuk om een film voor het festival te maken maar om zo dicht bij de kraters te komen gaat wel op eigen risico.

5 
Hennie: Ja dit hadden we kunnen verwachten, wie zo lang in Afrika op vakantie is geweest met een camera die moet spectaculaire beelden hebben. En ja hoor beelden van een leeuw die langs loopt en zo af en toe eens stopt en kijkt met een blik van "grauw hier is de postbank" of was het "denk jij er maar om dame met die camera". In ieder geval kwam hij uiteindelijk wel erg dichtbij en was het denk ik maar goed dat hij net een maaltijd op had. Het geheel gaf in ieder geval goed weer waar Hennie is geweest. O Ja die close up van die olifant was ook leuk volgens mij zat ze op de slurf want hij paste niet op je beeld zo close was ze met hem. Prachtig !!!.

6
Ton en Einar. Wie nou wat doet vertelt het verhaal niet maar het mag ook wel eens gezegd worden dat een mooie omslag om je videobox ook goed overkomt. Dit betreft een productie van Viking Video. Het was ook een film over de videorally in Bergen. De beelden waren mooi maar gelijk aan de andere inzendingen van Nettie en Hans . Je moet je tenslotte houden aan de opdrachten.

7
Nel; ja weer dame die nieuwe regels maakt, of het was opzet om de buikjes van de mannen weg te werken, je kreeg ze zo wel lang en slank. Of zoals werd gezegd Nel probeert ze knapper te maken maar het geval lag, je had in breedbeeld gefilmd 16:9 en deze instelling kunnen wij niet goed weergeven jammer een minpuntje. Maar de inhoud ging over de Tennis en het park. Een leuk toegevoegd muziekje maakt het altijd erg leuk. Een moeilijk onderwerp om een goede verhaallijn van op te zetten zonder verdere uitleg, of er had meer tennis in moeten zitten of er had een beter verband gemaakt moeten worden van het geheel. Maar vooral in 2005 weer meedoen want we zien de kwaliteiten groeien.

8
Hans: Ja wat moet ik van mijn eigen film gaan zeggen. Omdat ik meer tijd aan de DVD van het 15 jarig bestaan heb gegeven moest ik het doen met bestaande beelden. Dit werden dus de beelden uit Bergen. Maar het aantal opdrachten van de rally was behoorlijk groot en 5 minuten is niet veel. Ik had veel beelden gemaakt met een beweging er in, met de gedachte deze in de montage te gebruiken om snelheid in de film te houden. Ook wilde ik de opdrachten allemaal met tekst noemen. Maar het gevolg is dat het misschien toch iets te onrustig werd. Maar daarom zeg ik ook, kijk hem gerust nog eens op je gemak.

9
Wim: Ja en dan is het moment dat alle films terugzakken. Eerst denk je wat nou, geen geluid bij de film maar ook die gedachte was meegenomen!! Dan begint er een muzieknummer van het oude cocktailtrio te spelen waar doormiddel van bleu screen, mooie computerbeelden en een geweldige playback act van Wim een prachtig geheel wordt neergezet wat nog niet eerder is vertoond. In een woord fantastisch.

10
Leo: De Jas. Leuke film die laat zien wat je allemaal kunt doen met mooie vakantie beelden. Want ik ga ervan uit dat over dit onderwerp geen draaiboek is gemaakt. Leo heeft vanuit de beelden een fantastisch leuk verhaal verzonnen en zijn beelden hiervoor gebruikt. Zelfs de erotische muziek geeft nog weer een humoristische noot aan het geheel.

Dus ook hier weer vooral doorgaan!!

11 
Gre: Ja ons oudste lid laat op een festival geen verstek gaan. Altijd heeft ze nog meegedaan iedere keer met nieuwe boeiende onderwerpen. Deze keer staat op de DVD doos een paard met eronder Trofee 2004 Sabrien. Gre laat zien wat er zoal komt kijken om een trofee te halen, een boeiend onderwerp en met mooie beelden zien wij dat het niet meevalt om een trofee te halen. Zo ook om hier bij H&R een trofee te bemachtigen, maar ook voor Gre "vooral doorgaan".

12
Jan besluit de rij en presenteert een DVD met als onderwerp "Klei" Een zeer boeiend verfilmd onderwerp het kleien van poppetjes. Dit heeft ie ons in zeer goed gefilmde shots laten zien vanaf het halen van de klei tot het uit de oven halen van het resultaat. Dus ook Jan zat gebakken want dit leverde hem een 3e plaats op.

Verder werd Leo 2e dus ook die heeft nu de schaapjes op het droge.

En ja Wim met zijn Petronella’s Puinpoeier Pillen zal er geen hoofdpijn van krijgen want ze waren voor iedere kwaal.

Verder stond Henk niet op de lijst met films, maar hij heeft er wel voor gezorgd dat iedere deelnemer een leuk aandenken heeft gekregen aan dit festival in de vorm van een DVD doosje met een inlay met een foto en een leuke tekst.

En verder ieder, en vooral ook het voltallige publiek wat op deze avond aanwezig was wil ik hierbij bedanken voor de gezelligheid en tot 2005.

Hans

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]