Demonstratie harddisk/DVD-recorder  4 februari 2004 

http://www.pioneer.nl/nl/product_detail.jsp?product_id=5028&taxonomy_id=62-125
  
Onlangs is een enquête gehouden over wat de leden voor onderwerpen wilden zien op de clubavonden. Hieruit kwam niet naar voren dat er interesse was voor het DVD gebeuren. Dit moet natuurkijk wel een misverstand zijn want actueler dan DVD kan bijna niet. In ieder geval heeft het wel mijn interesse.

De DVD spelers zijn er al in alle soorten en prijzen en vaak zijn de goedkoopste nog het meest veelzijdig. Maar met een videohobby erbij moet je toch naar een speler en een brander, ook dit vind je te kust en te keur werkend in een PC. Nou wordt het al een stuk ingewikkelder om een filmpje te maken en te branden. Dit zou ik wel eens willen zien van iemand hoe dat verloopt.

Zelf ben ik sinds ik Jesus Christ Superstar op DVD zag bij Jan Bijl onder de indruk van het resultaat (wat zijn we als club toch goed zoals dat er uit ziet op DVD). Deze DVD master was gemaakt bij Hans Terpstra op een DVD recorder overigens een pracht apparaat maar mee kopiëren dat gaat niet dus toch nog even wachten. De DVD markt gaat wat de ontwikkelingen betreft razend snel.

In het laatste blad van Video uit en Thuis las ik de test over een nieuwe harddisk recorder van Pioneer. Kijk, en dat was wat ik zag zitten Panasonic had er eerder al een, maar deze had niet al de juiste functies b.v geen Jpeg voor foto’s af te draaien en hij werkte met het zogenaamde DVD ram principe en hij was erg duur. Pioneer was een van de eerste die met DVD spullen voor ons consumenten kwam dat geeft dus al wat vertrouwen.

Volgens de test was dit een echte alleskunner en je kunt hier dus goed mee kopiëren omdat je project eerst op een harddisk kan worden gezet, met 4x de snelheid maak je een kopie op DVD zonder verlies.

Maar het is te veel om hier uit te leggen daarom heb ik georganiseerd dat 
EP Beerepoot op 4 februari deze DVD recorder komt demonstreren. We gaan dan na een inleidend praatje over DVD echt kijken wat er allemaal met deze recorder kan en wat hij niet kan.

Dus wie al met DVD werkt bereid je voor op de discussie en kijk wat je hebt en wat je mist zodat we een aardige discussie op gang brengen.

En uiteraard komt allen deze avond want dat geeft ook een goede indruk naar Beerepoot toe en is het misschien voor herhaling vatbaar.

Deze avond start absoluut om 8 uur dus koffie drinken tussen 7 en 8 uur.
 

[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]