De vooruitgang

Hoe houdt een videoclub zich op de been, oftewel hoe blijven je bij de tijd in deze voortrazende tijd van nieuwe producten. Na de videorecorder en de televisie is er jaren niet geļnvesteerd. Na vele jaren kwam toen de versterker dit was een vooruitgang in het presenteren van het geluid dat we in die tijd nog vaak met veel moeite op onze videobanden inspraken. Het extra geluid zoals de achtergrond muziek werd er ook nog met de 'audiodub' aan toegevoegd. Het digitale tijdperk vroeg om andere spullen zoals computers, en dat bracht ons weer op een hoger niveau.

De beeldkwaliteit gaat echt met sprongen vooruit, door de digitale camera en de DVD- speler. De verbeterde beamertechnologie en de lagere aanschafprijzen stelt ons in staat om het formaat van het beeld groter te maken en toch een goed beeld te laten zien. Dus de beamer komt in beeld. Door de inzet van vele leden die jaarlijks voor het anjerfonds met de collectebus gingen lopen is het nu dan zover dat er een beamer met een mooi scherm van 2.11 x 1.60 meter is aangeschaft.

Een korte specificatie van de beamer:

Het is een Tochiba type TDP – T98 zeer gangbaar type - hoog aangeprezen
Is  voorzien van de DLP techniek is voor videopresentatie beter
 
Een lichtopbrengst van 2500 Ansi lumen geeft een helder beeld
Heeft een contrast ratio van 2000 : 1 voor een scherp plaatje
In het bezit van alle aansluitingen voor de computer video S-video en DVD speler

Verder is voor een ieder die hierin is geļnteresseerd de gehele specificatie in te zien bij het bestuur. Inmiddels heeft het bestuur de beamer geprobeerd en goed bevonden,

Aansluitend presenteerden we dit aan de leden op 24 augustus

Hans

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]