Hoe vergaat het ons op de clubavonden:

De derde woensdagavond van de maand. De avond waar de lijnen worden uitgezet ofwel de bestuursvergadering. De korte samenvatting van de avonden vindt u voor in het clubblad.

Ik pik er een paar puntjes uit We zijn begonnen met digitale fotografie een onderwerp wat tegenwoordig dicht bij de video komt, op diversen camera’s is een mogelijkheid van fotografie, en met fotocamera’s kun je filmpjes maken de juiste beeld uitsneden zijn voor allebei even belangrijk.

Dus veel gelijke om leerzame avonden van te maken, als we dit positief willen zien en zo ook over discussiëren.

Maarrrrrrr. Het bestuur vernam toch ook dat men vond dat we een videoclub zijn en geen fotoclub. Dit verheugt mij en de overige bestuursleden want dit betekent dat deze leden zich gaan verzetten, en meer filmpjes gaan maken en meer onderwerpen gaan aankaarten, en meer van de montagecomputers gebruik maken om te laten zien waarvoor ze hier komen. Vooruit mannen we gaan ten strijde Ik zal zeker met jullie meelopen, weet je wat we doen, we nemen voortaan altijd de camera mee en we gaan er voor zorgen dat de afgesproken videoverslagen er gelikt uit komen te zien. Die groepsfilmers gaan we steunen en helpen met monteren.

We wachten niet meer tot het bestuur zegt zullen we beginnen, neeeee we slepen voortaan gewoon nog voor de koffie de spullen naar beneden. En het moet toch wel mogen dat je als lid van deze club je eigen 9 shot mag monteren op een avond.

Er zijn er vast nog veel niet gemonteerd want het is al een lange tijd geleden dat ik er een heb gezien, en ze kunnen zo leuk zijn.

Trouwens die groepsfilmpjes doen het ook leuk, je merkt ervan dat je nog lang niet alles weet van filmen wat betreft standpunten, compositie, opnemen van geluid, de juiste shots maken voor een goed verloop bij de montage enz...

En zo streng is het bestuur nou ook weer niet want de groepen mogen wisselen van samenstelling, het gaat er alleen om dat we na vele keren, een keer een gelikte montage laten zien waarvan je zegt deze loopt als een trein. De onderwerpen laten we nog wel even hetzelfde en dat waren

1 De weg vragen
2 Telefoneren
3 DVD speler opbergen

En als dit is gelukt dan hebben we nog wel iets nieuws.

We gooien er nog een nieuw onderwerp in, we noemen het "Tips en Truuks"

Ik zal dit nog wel eens nader toelichten.

Hierbij komt het wel even uit waar voor wij staan. Dus leden die dit aanspreekt of

degene die zo over de fotografie spreken kom in opstand!!

PS:

Zelf vind ik fotografie en film wel aardig bij elkaar passen, als we het maar in een goede verhouding houden.

We kunnen ons er vast wel in vinden, als we nou eens 1 avond in de 2 maanden of maximaal 1 keer per maand over fotografie gaan leuteren dat is toch wel te doen, en misschien steken we er nog wel wat van op ook.

Hans

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]