Wachten

7 Juni gaan we weer eens buiten filmen. Als het weer het toelaat gaan we buiten eens een nieuw onderwerp verfilmen. Mocht het weer niet mooi genoeg zijn dan kunnen we dit ook binnen verfilmen. Maar het is dan meestal gauw rommelig en het is hiervoor gauw te klein dus zorg er voor dat de accu is geladen en vergeet niet de camera mee te nemen.

Het onderwerp is "Wachten".

Voorbeeld 1

De bedoeling is dus om het wachten in beeld te brengen. Je kan dit doen door een persoon te laten zien die in een bushokje staat te wachten. Erg spectaculair is dit niet, maar als hij op de dienstregeling staat te kijken en geïrriteerd op zijn klokje kijkt, of zijn telefoon pakt en belt breng je duidelijk in beeld dat hij staat te wachten.

Uiteraard zijn hier ook weer vele varianten op te maken, het is maar net hoe creatief de groep is waar je het mee speelt. Ook hierbij is het belangrijk dat je de juiste beeldwisselingen opneemt, neem eens meerdere shots op (close up – medium – Totaal) van hetzelfde.

Als je later gaat monteren kun je dan kiezen, en kun je ook hier je voordeel mee doen.


Voorbeeld 2

De clubleden gaan naar buiten, het laatste lid blijft achter en de rest wacht op hem hij moet nog een bandje in de camera doen. Dan nog even naar het toilet, vervolgens zijn statief pakken en ja hoor dan is zijn batterij leeg. Maar ja wachten aan de bar is zo slecht nog niet.

Zo zijn er nog veel meerdere situaties te verzinnen, maar de kunst van deze avond en de opnames is om de spanning of de lol van het wachten goed uit te laten komen. Pas dan is de avond geslaagd en hebben we er van geleerd.

Onlangs is er een cursus gegeven in Schagen en daar hebben meerdere leden ook aan deel genomen. Ook hier hebben ze dit wachten in beeld moeten brengen. De ervaringen zullen in een van de komende clubavonden worden uitgelegd en misschien hebben ze al een montage klaar om te laten zien als voorbeeld.

Laten we met dit onderwerp deze maand weer vele gezellige avonden hebben.

Het bestuur Wacht de reacties af.

WACHTEN Scenario

Voorbereiding van film van Henny en Aad

Henny is huisvrouw en begint zpoals gewoonlijk on 17.00 uur met de voorbereiding van de maaltijd.

De pannen met eten worden om 17.00 uur op hoog vuur gezet tot het kookt  Dat duurt ongeveer een kwartier. Om 17.15 uur koken de gerechten en is het tijd om de tafel feestelijk te dekken met kaarsen en wijnglazen. Dit moet zorgvuldig gebeuren en daarom neemt ze alle tijd hiervoor. Inmiddels is het eten gaar; het vuur kan wel laag. Haar partner zal zo wel komen. Even op het balcon kijken of hij er al aankomt.

Hij komt nog niet.

De tijd verstrijkt: 17.45, 18.00 uur, hij is er nog steeds niet. Hett eten staat te verpieteren.

Om 18.00 uur gaat Henny nog een keer naar het balcon en buigt zich dieper over de rand, zodat beter kan zien of hij al komt. Ze begint zich al ongerust te maken. Hij laat nog steeds verstek gaan.

Het wordt later en later: 18,15, 18,30 uur. Henny wordt ongeduldig en ongerust. Hij is er nog niet dus besluit Henny maar in haar eentje te gaan eten.

Wat is dit ongezellig.

Ze een langzaam verder, misschien komt hij als zij aan tafel zit.

Om 20.00 uur nog steeds geen taal of teken van die vent. Het eten is op, de tafel opgeruimd, maar ze heeft de kaarsen toch nog laten branden.

Om 21.00 uur zijn de kaarsen bijna opgebrand. Henny is nog steeds alleen: de avond zou zo gezellig hebben kunnen zijn.

Het wordt donker in huis. Het licht moet aan. Henny staat op van tafel. Het is 21.30 uur. Dit is niet leuk meer . Ze zal hem goed de waarheid vertellen. Zij pikt dot niet. Zij blaast de kaarsen uit.

Dan gaat plotselijg de telefoon ...

 

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]