Voorjaar

Het voorjaar komt er weer aan, de avonden worden langer en zelfs de eerste avond met aangename temperatuur hebben we alweer achter ons. Wat dat betreft verandert het aldoor zeer snel in het voorjaar. Wat niet verandert is de videoclub want als de avonden lichter blijven gaan we er op uit met de camera.

Op de laatste vergadering zijn de onderwerpen vastgesteld één daarvan is het filmen van het Hoorns Harmonie Orkest. Hier moeten we samen leuke beeldshots van kunnen maken. Ik doe het volgende voorstel:

Een camera voor een totaalbeeld samen met het geluid (dus een continu opname, het geluid is hier het belangrijkste). Meelopende beeldshots (loopt met de groep mee). Opgestelde camerapositie (het voorbijlopende korps). Close-up beelden van de diversen personen uit het korps. Shots van de groepen (trommelaars- trompetten - en hoe ze ook heten). Collectanten?? Jaaaaaaa, want hier gaat het om het orkest gaat collecteren. Dus ook de bus close-up en de bewoner die de gulle gift geeft (dit kan natuurlijk voor de video ook in scène gezet worden)

Al met al lijkt het me wel leuk en het is wat anders dan bruggen filmen. Hierna kunnen we eens kijken hoe we dit gaan monteren. Zo zie je hier moeten van te voren afspraken over gemaakt worden met elkaar want anders kom je met de montage niet aan je variatie van de juiste shots. Je kunt en mag natuurlijk altijd meer filmen maar je moet altijd wel de opdracht op de band hebben staan en niet alleen wat je zelf leuk vond.

We zetten het geheel op de computer en op de casablanca en zien in de loop van de komende maanden wel wat het wordt. Ik stel voor om zelf met 2 personen met de casablanca boven te gaan monteren dit kan dan iedere woensdag gedaan worden uiteraard wisselen de leden per keer zodat eenieder de routine van de casablanca krijgt zelf geef ik de tekst en uitleg. We doen dit boven om de gewone clubavond niet te storen ook tijdens de vergaderingavond mag er worden gemonteerd !! ( we moeten alleen nog even een plekje reserveren)

Als tweede onderwerp (de datums staan voorin het boekje vermeld door Einar).

Ook een heel mooi onderwerp en geheel vrij is het filmen van bloemen er staan er genoeg in Hoorn in tuintjes en parken. Jaap heeft ons hier meerdere malen van laten genieten door beelden te laten zien met prachtige close-up`s we zullen zien wat we hier van op de band krijgen werk hier vooral met het juiste standpunt, al met al voor degene die niet op vakantie zijn genoeg werk.

Veel plezier.

Hans

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]