Macro’s en close up’s

Het bestuur zit zoals iedere derde woensdagavond van de maand weer om de tafel om een afgelopen maand te evalueren en een nieuw programma voor de komende vier videoavonden voor te bereiden. Terugkijkend naar de afgelopen macro avond moet er worden gesteld dat een ieder altijd zeer intensief bezig is om deze kleine voorwerpen op de videoband te zetten. De naam macro of close-up worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar laat ik het zo stellen bij een macro zet je de lens geheel uitgezoomd en ga je zelf zo dicht mogelijk naar het onderwerp toe om het zo groot mogelijk in beeld te plaatsen. 

Een close-up daarentegen kun je van verder weg ingezoomd opnemen want dit zegt eigenlijk meer iets over het gedeelte van een onderwerp ofwel, de beelduitsnede. Bij voorbeeld een close-up van het hoofd van de leeuw die je aan het filmen bent. (In dit geval is het ook nog zeer verstandig dat je niet gekozen hebt voor de macro). Maar nu het voorjaar, en inmiddels de zomer weer de bloemen in bloei hebben gezet kun je met de camera om de nek een mooie serie macro’s maken van bloemen planten en andere natuur gerichte onderwerpen.

Als het weer het toelaat gaan we deze maand een keer naar een park in Hoorn om dit te gaan doen, Maar het is leuk om het ook eens op je gemak in je achtertuin te doen en ons allen eens te laten zien wat voor een prachtige bloemen er bij jouw in de tuin staan. Het mag ook een slide show zijn die met de digitale camera is gemaakt.

Samengevat deze maand:

Thuis een filmpje maken met macro’s.

Iedere woensdag de camera mee naar de club en snoertjes voor de camera of het fototoestel meenemen.

Statief is natuurlijk met macro’s een vereiste.

Let op:

In principe gaan we op 13 Juli naar het park we vertrekken dan om uiterlijk 20.15 uur uit de Notenkraker en gaan met de beschikbare auto’s daarheen.(De afstand is te ver om er heen te lopen).Het gaat dan dus ook om de macro opnames.

Hans

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]