DVD Nieuws

Soms dan heb je een kritische kijk op nieuwe ontwikkelingen maar gelijktijdig houd je ze ook goed in de gaten want om je heen zie je dat ze snel veranderen en verbeteren. Zo ook de DVD. Wat je meestal ziet is de professioneel gemaakte en gefilmde DVDís. Deze kwaliteit op een goede speler is goed te noemen, maar vraag je je af hoe komt ons eigen meercamerawerk eruit te zien op een DVD. Zo heeft Hans Terpstra onlangs een DVD-recorder aangeschaft dit was de manier om het te testen.

Laten we eerlijk zijn een opname van 2 uur ga je niet eerst in de computer zetten om deze vervolgens te laten decoderen om daarna een DVD te branden. Waarom moeilijk als het makkelijk kan!! De DVD-recorder laten we  ons eigen laatst opgenomen werk in Ursem:'Jesus christ Superstar' opnemen. Deze musical is opgenomen met HI 8 en digitale cameraís door elkaar heen vervolgens gemixt en op de harde schijf van een casablanca opgenomen. Het vastleggen van de beelden gaat net zoals bij een videorecorder heel gemakkelijk als je maar die verdomde gebruiksaanwijzingsboeken uit je hooft kent. Maar niet getreurd buiten dat staat het er gewoon na 2 uur prima op

Nu de kwaliteit

Eerst weer hetzelfde hoe moet dat ook alweer? Want als je de DVD gebrand hebt moet je deze eerst nog afsluiten zeg maar saven vervolgens kun je een naam ingeven en is de DVD in gedeeltes van 5 minuten ingedeeld, dit om opzoeken te vereenvoudigen. Ook kun je op gedeeltes zelf indexpunten aanbrengen. Al met al goed te doen met een beetje ervaring.

Maar:

Hoopvol draaien we bij Jan Bijl tijdens de Video Rally de primeur. Prima beeldje verbluffend of is die televisie van Jan zo goed?

Niets dan lof maar dan! Het beeld stopt en haperende beelden door digitale storingen wat een teleurstelling. Ik moet weg zeg ik maar ik laat de DVD bij Jan. Wacht nog even misschien een stofje wordt er gezegd ik wacht en na 5 minuten en dan het blijkt het een stofje te zijn. Jan zal de DVD nazien en mailt mij naderhand dat-ie goed.is. Dus mensen DVD heeft de toekomst! Of is er alweer iets anders?

Hans

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]