Met de muziek mee

Op 28 mei bleek bij binnenkomst dat ons clublokaal al behoorlijk door anderen in gebruik was genomen. Wat bleek namelijk onze ‘huisbaas’ had die avond een rondje Hoorn voor hun orkest georganiseerd om op die manier wat geld te kunnen ophalen.

Onze koffiedame was ook niet aanwezig, zodat we in een rommelig lokaal zaten zonder koffie. Wat staat je dan anders te doen dan maar achter de muziek aan te gaan. Zo gingen we dus welgemoed, de camera’s onder de arm, richting Grote Oost.

En weldra kon je de mooie klanken al vanuit de verte horen.

Hoorns Harmonie Orkest Hoofdtoren.JPG (184355 bytes)   (Klik op de foto's voor groot formaat)

De eerste plaatjes werden geschoten en verder trok de karavaan trok richting Doelenkade en de Hoofdtoren.

Door de warmte liepen vele filmers al snel naar adem te happen van de wandeling.

Eén van ‘onze’ leden bleek daar geen last te hebben want met een flinke longinhoud blies die een aardig deuntje mee.

Naar hemel.JPG (214766 bytes)

Nadat we bij de Doelenkade en de Hoofdtoren hadden gefilmd kwamen we op de Italiaanse Zeedijk waar vooral het collecteren werd gefilmd.

Hans1.JPG (186759 bytes)

En . . . was het nou suggestie of niet, maar het leek wel of de mensen meer gaven wanneer een camera op ze gericht was. In ieder geval zal de penningmeester van het Hoorns Harmonie Orkest achteraf wel blij zijn geweest met onze begeleiding.

Hoorns Harmonie Orkest JPz Coen Rode Steen.JPG (235291 bytes)

Nadat we nog wat shots hadden gemaakt op de Rode Steen verlieten we het orkest en gingen richting clubgebouw voor een glaasje water o.i.d. Maar helaas had een van ‘onze’ leden ons een loer gedraaid en had deze de deur afgesloten en de sleutel meegenomen. Na een half uur buiten wachten kregen we dus pas ons glaasje drinken.

Henk

[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]