We gaan weer een stapje verder met digitale Fotografie

Na onze eerste avond op 30 Maart waarop we een begin maken met het nieuwe item in de club de "Digitale fotografie" gaan we op 13 April hiermee verder. Het is de bedoeling dat deze avonden voorlopig de plaats innemen van de z.g. Pc/Cb avonden. We gaan zo bekijken hoe dit uitpakt. Op 13 April gaan we een z.g. cameratest houden, iets wat we in het grijze verleden al eens met videocamera’s hebben gedaan.

Er zal. wordt getest op de volgende onderwerpen:

  • Het bepalen van het oplossend vermogen (met een scherptekaart) en dat voor verschillende brandpunten-Ook de eventuele vervormingen tellen mee

  • De kleurweergaven en dat vooral voor de huidsleur (event. bij verschillende lichtomstandigheden)

  • De lichtgevoeligheid- uiteraard zonder flits

  • Het bereik en de belichtingssterkte van de ingebouwde flits

  • De reactiesnelheid van de camera (Het tijdsverschil tijdens het indrukken van de knop en het eigenlijke maken van de foto) - Een heikel punt van de digitale foto-camera’s..

  • De werking van de zoekers en de displays ( indien aanwezig)

  • Handmatige bedieningsmogelijkheden van de camera en de instellingen daarvan

  • Het eigenlijke bedieningsgemak

Dan kan er nog worden getest op verdere functies zoals:

1 Het maken van panorama’s.
2 Interval timer
3 Lange belichtinstijden (night-shot)
4 Het aantal foto’s wat snel achter elkaar kan worden genomen

Ook kan eventueel in de test nog worden meegenomen , het maken van geluids- en video-opnames met de camera. Zo te zien dus een hele kluif. We gaan op de 30e proberen hierin met elkaar een oplossing te vinden hoe we dit gaan doen! Gedacht wordt met een formulier met de punten, waarop de "testers" hun puntenaantal voor de divers items kunnen geven. De fotobladen hebben hiervoor diverse beoordelingen, wellicht kunnen we die meenemen. (Een goede scherpe plaat heeft nu eenmaal meer prioriteit dan goede geluidsopnames!) De op deze avond (dus de 13e April gemaakte foto’s kunnen dan worden ingelezen in de clubcomputers en dan ook worden beoordeeld-

Naar mijn idee moet net als bij de test met de Videocamera’s iedereen aan de test deelnemen en zijn bevindingen op het bewuste formulier opschrijven. Dit geeft wel een boel rekenwerk, maar met Excel moet dit vlug te doen zijn. 

Dus op de 13e iedereen zijn of haar camera mee met alle accessoires uiteraard! 

Op de 4e Mei gaan we hiermee verder, Dan gaan we o.m. bekijken hoe we een foto kunnen nemen met onze Videocamera, en ook hoe de Video-opnames eruit zien van onze Fotocamera. Mits indien deze de mogelijkheid heeft.

Er is dus weer veel te doen in de club.


Groeten

Martin

 

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]