Digitale fotografie

Hallo Mensen.

Weer eens even een artikel over digitale fotografie. Na de drie avonden, die we hebben gebruikt om kennis te maken met digitale fotografie, laten we dit item maar even rusten. Oververzadiging dreigt anders! Op 2 Juni gaan we hier dan weer mee verder.

Er is nog veel te doen zoals is gebleken op de laatste clubavond die we hiervoor hebben gebruikt. Vooral is gebleken dat we moeten gaan werken om onze camera te leren kennen en bedienen. Vooral met het instellen op de testkaarten kwam dit tot uiting. Het lijkt me trouwens een goed idee dat u mij of het bestuur (eventueel met een E-mail) laat weten wat er aan de digitale fotografie gedaan moet worden: 

- Wit u verder de technische kant van de camera behandeld zien;
- wilt u meer weten over het opslaan en bewerken van de fotoís of
- wilt u meer over de artistieke kant weten, dus over compositie enz.

Laat het mij, (of het bestuur) weten. Wij zullen dan proberen daarmee rekening te houden!
Ook moeten we nog eens bekijken hoe het resultaat uitvalt als we een foto met onze videocamera maken (mits deze uiteraard deze mogelijkheid heeft). Meestal vallen, uit eigen ervaring, de resultaten tegen. Maar misschien doen de nieuwere cameraís het beter. We moeten dit met elkaar bekijken. 

Ook moeten we werken aan een betere vertoning van de fotoís. Dus niet op een klein computerscherm, maar op onze TV. Ook daar moet aan worden gewerkt. Beter is het dan ook de gemaakte fotoís aan te leveren op een memoriestick of een CD-RW. De ondervonden moeilijkheden met het grote assortiment aan geheugenkaarten is dan gelukkig geŽindigd. Kortom er is nog genoeg te doen. Nogmaals laat ons weten wat u wilt.

Martin

 

 

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]