De videorally 2005

Ook dit jaar houden we een videorally.

De datum is zondag 22 mei 2005.

Onze leden t.w. Martin en Henk hebben zich er moeite voor getroost om een aantal opdrachten te formulieren die we zullen proberen uit te voeren.

We worden verwacht om 10.30 bij het Kazemattenmuseum Kornwerderzand. (afsluitdijk). Het vervoer naar die plaats is individueel maar men kan natuurlijk op de komende videoavonden afspreken om gekombineerd er naar toe te gaan. Maar zorg wel op tijd te zijn en houdt rekening met de mogelijkheid dat de bruggen in de afsluitdijk geopend kunnen zijn. Misschien erg mooi weer al en dan gaan velen toch ook weer eventjes proefvaren of iets dergelijks. In ieder geval heeft u de mogelijkheid om oponthoud te ondervinden bij de bruggen. Houd daar rekening mee!

Dit keer zijn er wel kosten verbonden aan de rally. U moet denken aan het entreegeld. Tevens zijn er kosten om speciaal op afspraak voor ons te worden geopend. Maar hoe meer er meedoen hoe lager de kosten zullen zijn. Henk had al becijferd dat de kosten zo rond de 11.00 euro bedragen bij deelname van tenminste tien deelnemers. En dat is ook nog eens inclusief……? En zoals gebruikelijk de vrouw of man met de best uitgevoerde opnames mogen een klein prijsje tegemoet zien. Daar het gebruik van een digitale fotocamera al zo normaal begint te worden, mag ook dit apparaat worden gebruikt. Toch wijzen we als bestuur erop dat de nadruk blijft liggen op het gebruik van de videocamera. Wordt er om bijvoorbeeld een pan gevraagd dan is daar de videocamera bij uitstek geschikt voor. Natuurlijk kan er ook een pan gemaakt worden met een digitale fotocamera, maar daarvoor dien je wel bepaalde handelingen uit te voeren. Dus vergeet uw videocamera niet mee te nemen. Een videobandje, volle accu’s en een statief is ook van harte welkom.

Dat brengt mij gelijk op het volgende. Martin heeft erg zijn best gedaan met het onder de aandacht brengen van de digitale fotografie. Hoe werken de lenzen, hoe de camera in te stellen enz. Ook een goede manier om foto’s op te bergen op een manier waarbij ze ook weer terug te vinden zijn. Niet alles wat hij vertelt is door een ieder direct te begrijpen, maar toch krijg je wel een beter begrip voor deze materie. Maar er is een maar en dat moet uw bestuur wel degelijk erkennen. We hebben een foute planning gemaakt t.a.v dit geheel nieuw onderwerp binnen de videoclub. Terecht zijn er opmerkingen gemaakt dat we toch een videoclub zijn.

Er zijn natuurlijk wel dingen op te noemen waardoor het zo eventjes fout gelopen is, maar laten we echter de koe bij de horens vatten en de planning wijzigen. Fout is fout en daar moet je op terug kunnen komen. Ook voor Martin was het niet prettig dat het zo ervaren is. Hij kon ook niet alles zo goed voorbereiden zoals hij eigenlijk had gewild. Vandaar dat het bestuur het volgende heeft besloten:

We gaan wel door met behandeling van de digitale fotocamera maar dan op een lager pitje. Slechts eenmaal per twee maanden gaan we er mee door en de eerstvolgend avond dat er aandacht aan wordt besteed is op 1 juni 2005. Voorlopig lijkt dat wel voldoende. Het schept natuurlijk wel een andere moeilijkheid om steeds opnieuw iets interessants te bedenken op het gebied van het werken met de videocamera. Elke maand opnieuw moet uw bestuur worstelen om met wat nieuws op de proppen te komen. We zouden toch zo graag tips en ideeën willen ontvangen over dingen die er op de videoclub gedaan zouden kunnen worden.

U komt toch ook weleens in situaties terecht waarvan u eerst staat te kijken hoe of dit op te lossen is? En als u erover nagedacht hebt vindt u misschien wel een oplossing van zo’n probleem. Wat is er nu leuker om dit te delen met anderen die op een dag hetzelfde probleem of aardigheidje tegen het lijf lopen. Ziet u wanneer u tv kijkt ineens een leuke reclame voorbij flitsen? Houdt het eens in gedachten en speel het door naar het bestuur. Misschien kunnen we met elkaar de truc achter zo’n commercial ontrafelen en hem zelf gaan verfilmen. Is het misschien een idee om Pc problemen met elkaar aan te gaan pakken? Nu ik laat mijn gedachten maar eventjes de vrije loop. Toch lijkt het mij de manier om verder te gaan met onze hobby.

Met elkaar en voor elkaar zou een motto van ons kunnen worden om zo geboeid te blijven in het bewegende beeld.

Leo

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]