Video - rally op 18 mei 2003

Dit keer werd de rally in Drenthe gehouden. Ons clublid Jan Bijl woont tijdelijk op een vakantiepark in Schoonloo en omdat hij trouw de clubavonden in Hoorn bezoekt, was de club hem een onverplichte tegenprestatie verschuldigd. Natuurlijk moesten we al vroeg op pad, want het is toch wel zo’n twee uur rijden en om 10:00h hadden we bij Jan en zijn vrouw Elly afgesproken. De opkomst was werkelijk fantastisch. Voor velen was de afstand geen bezwaar.

Eerst werd bij Jan thuis koffie gedronken en Elly had ook voor een versnapering gezorgd. Jammer voor de honden, want die waren even opgesloten om niet in de weg te lopen. Een van de twee protesteerde luid. Na de koffie gingen we in groepjes op pad. De eerste opdracht was op het vakantiepark zelf, waar een oud Drents weerstation moest worden gefilmd. Vandaar ging het naar Borger, waar natuurlijk het grootste hunebed van Nederland zich bevindt. Ook hier was een opdracht aan verbonden.

Vervolgens gingen we door de bossen richting Exloo. In het bos was wederom een hunebed waar een opdracht aan verbonden was. Vandaar ging de route naar een uitkijktoren. Het was een hoog ding, dat moest worden beklommen om van bovenaf een opname van Drenthe te maken.

De ralley ging daarna naar het dorp Exloo waar de schaapskooi moest worden gefilmd alsook een beeldje in de buurt daarvan. De laatste locatie was het museumdorp Orvelte met diverse authentieke woningen en bedrijven uit de 19de eeuw. Ook hier hadden we diverse opdrachten te doen. Jammer dat juist hier de regen even uit de lucht kwam. De pret kon het overigens niet drukken en daarom hebben we nog in beide cafés een versnapering genomen en de spreekwoordelijke boom opgezet. (In Drenthe hebben ze toch al genoeg bomen) Rond 16:00h werd de dag afgesloten. Jan en Elly werden bedankt voor hun gastvrijheid. De routeplanning was perfect en het aantal opdrachten was gezien de lange reistijd precies afgewogen.

Ik ben benieuwd wat het resultaat zal worden, hetgeen op een van de volgende clubavonden te zien zal zijn. Menigeen zal zeker leuke beelden hebben. Al met al was het een geslaagde dag.

Ton Groot

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]