Het videofestival 2006.

Opnieuw staat het videofestival voor de deur. Op zaterdagavond, 25 november 2006, bent u en uw partner uitgenodigd om in het clubhuis aan de Achterstraat te komen. Aanvang is om 20.00 uur.

Voor hen die al een eerder videofestival hebben mee gemaakt, is geen nadere toelichting meer nodig. Maar juist de nieuwe leden weten nog niet precies wat de bedoeling van dit videofestival is. Het stond wel in het boekje vermeld bij de aktiviteitenkalender, maar wat behelst dat. Nu het betekent het volgende:

In ieder geval aanwezig zijn op deze avond!

U zult dan verrast worden door tal van korte videofilmpjes die we op het grote scherm zullen gaan vertonen. En wat zijn dat dan voor filmpjes, zult u zich afvragen. Wel dat zijn filmpjes gemaakt door de leden van de videoclub. Ook uw filmpje hoort daarbij.

Al deze ingezonden en afgespeelde filmpjes zullen worden beoordeeld. Hierdoor krijgt u een beter inzicht hoe men uw werk weet te waarderen. Of u krijgt opmerkingen in de trant van: wanneer u het zo zou hebben gedaan, dan is uw filmpje een stuk beter om te vertonen. Er kan dus een hoop videotechnisch worden opgestoken juist op deze avond. 

Natuurlijk zijn er wel enige spelregels waaraan voldaan moet worden. Een ieder zendt 1 filmpje in. (Of geeft aan dat zij/hij komt vergezeld van een filmpje). Dat filmpje moet door uzelf zijn gemaakt van recent opgenomen beeldmateriaal. Het mag alleen beeld zijn, maar ook een achtergrond muziekje is natuurlijk toegestaan. Ook een start titel en aftiteling mag, maar wanneer die er niet zijn is dit niet erg. Wilt u er gesproken tekst aantoevoegen, dan is dat toegestaan.(voice-over). Let wel, hoe meer toevoegingen des te mooier en gelikter het kan worden maar de lat ligt dan weer gewoon hoger.

Want op al deze onderdelen van het filmpje kunt u beoordeeld worden. En tot slot de lengte van de film. Wanneer u met zwart begint en er ook mee eindigt, dan mag de totale tijdsduur binnen deze zwarte beelden maximaal vijf minuten duren. Van eerste beeld tot aan het laatste beeld vijf minuten maximaal!

Korter mag het filmpje wel zijn maar wanneer het filmpje langer is dan de genoemde vijf minuten, dan wordt hij wel vertoond doch er vindt geen beoordeling plaats. En zonder beoordeling…. geen kans op een prijs. Hoe de prijs of prijzen er uit zullen gaan zien, dat ziet u wel op de avond zelf.

Wanneer het aanbod van filmpjes groot is, dan wordt het absoluut een geslaagde avond met veel kijk plezier. U mag deze avond eigenlijk niet overslaan! Ook zonder filmpje bent u natuurlijk welkom en uitgenodigd. Het leukste is toch om binnen te stappen met een eigen productie bij u!

Tot ziens op deze bijzondere avond op 25 november 2006. (20.00 uur.)

Leo.

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]