Het jaarlijkse videofestival... 
...ook in 2005 weer geslaagd

Dit jaar werd het jaarlijkse videofestival gehouden op 26 november. Ruim twintig mensen hadden, ondanks het slechte weer, de weg gevonden naar de Achterstraat.
Zoals gebruikelijk werd ieder weer met een kopje koffie ontvangen. Maar nu was er zelfs een plakje cake bij. Na wat gekeuvel aan de bar werd ieder uitgenodigd om aan een tafeltje plaats te nemen. Er werden twee operators aangesteld, één voor het zaallicht en één voor de vertoning. Stopwatch erbij ter controle dat de film niet langer duurde dan 5 minuten. De jurering kon beginnen. 

Alles liep vlotjes totdat het filmpje van Peter vertoond moest worden. Peter had namelijk geen menu toegevoegd aan zijn DVD. Nadat alle filmpjes op deze DVD waren doorgespoeld konden we dan eindelijk de juiste film van hem bekijken. De vertoning van de rest verliep verder vlotjes. Na de vertoning was ieder het erover eens dat het stuk voor stuk leuke filmpjes waren.

De accountants zonderden zich af om de telling te verrichten en de operator kwam erachter dat hij de gebruiksaanwijzing van de DVD-speler niet goed had gelezen.
Hieruit bleek dat Peter wel degelijk een goed menu op zijn DVD had staan. De rest van het gezelschap had niets anders te doen dan een drankje te gaan drinken. Bij de bar gekomen werd ieder weer aangenaam verrast door de fantastische salades die Einar weer uit zijn koksmuts had getoverd. En dat deze lekker waren wist ieder die op vorige festivals was geweest al bij voorbaat.

Na enige tijd kwamen de tellers met de uitslag van de jurering en kon Einar overgaan tot het uitreiken van de prijzen. Hierbij legde hij er nogmaals de nadruk op dat het een gezelligheidsfestival is. Net als bij de olypische spelen: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’.

Einduitslag videofestival

1 Leo Steginga 614
2 Henk Klopper 588
3 Gré Visser 578
4 Hennie v. d. Meulen 572
5 Einar Nord gaard 555
6 Aad van Lierop 515
7 Peter Matthesius 510
8 Nel Onkenhout 489
9 Ton Groot 484
10 Wim Schuts 473
11 Martin Harinck 470

Namens alle leden is een welgemeende felicitatie voor de winnaar hier
wel op zijn plaats.

Na nog wat nagepraat te hebben ging ieder rond half twaalf naar huis.

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]