HDVideocamera

Sony heeft een nieuwe camera op de markt gebracht, de HDR-FX1.een HDV formaat camera. Deze camera is een high definition camera en zal ongeveer 4600,00 gaan kosten. De resolutie is liefst vier keer hoger dan het huidige digitale videoformaat DV.

Eerder was deze hoogwaardige digitale videotechniek alleen beschikbaar voor de professionele markt. Deze camera is bedoeld voor hobbyfilmers die de best mogelijke beeldkwaliteit wil hebben. Voor het afspelen van de video die met dit `high end DVD - VIDEO-CAMERA is gemaakt heb je een televisie nodig dat op `hoge definitie` weergave is voorbereid. Dat houdt dus in dat het een kostbare aanschaf wordt.

Met deze camera kan men beelden van HDV-kwaliteit vastleggen op bestaande DV tapes. Er komt een verbeterde DV tape voor HDV-opname. De camera kent drie ccd`s met een resolutie van 1,12 megapixel en een Carl Zeiss 12x zoomlens (Vario-SonnarT.)

Deze camcorder is de eerste die kan opnemen in het HDV- formaat(1080i). Opnemen kan ook in het standaard DV formaat.Afspelen is bovendien nog mogelijk in 720p.

De in het HDV-formaat vastgelegde beelden kunnen op een pc worden bewerkt met bestaande DV-bewerkingssoftware of speciale HDV-versies daarvan.

Meer informatie op www.hdv-info.org.

Sony heeft zelf al aangekondigd als volgende stap een `high definition handycam` voor de consumentenmarkt te zullen ontwikkelen. JVC en andere fabrikanten wachten met de introductie van hoge definitie video tot ook de bijbehorende recorders in vorm van de BLURAY disc uit zijn (Ook dat nog). Dan is de cirkel pas rond. Je kunt de opnames dan ook delen met andere mensen. 

Na dit  te hebben gelezen en denkend aan het kostenplaatje stel ik voorlopig de aanschaf van deze apparatuur maar uit.

Einar

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]