[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

Bij de televisie……….

Via onze videoclub kregen we de uitnodiging om televisieopnames bij te wonen van het programma “de Afvallers XXL” van SBS6. Van de andere leden gingen er naar mijn weten geen mensen heen, maar ik ben met mijn dochter en een paar vrienden op 20 april naar de opname geweest. De studio was gelegen in Weesp, gewoon een loods op een bedrijventerrein, die ingericht was als zodanig.

Om 17.00 uur moesten we daar aanwezig zijn, terwijl om 18.00 uur de opnames zouden beginnen. Dat was dus direct al een uur (staand) wachten. We hadden net zo goed een uur later kunnen komen want dan konden we ook nog zo naar binnen. Er was namelijk minder publiek gekomen dan dat zich had opgegeven, waarschijnlijk door het mooie weer van die dag. Om de opname van het programma bij te wonen, was wel interessant, hoewel ik dit programma nog nooit gezien had. De uitzendingen van dit televisieprogramma zijn namelijk altijd op woensdag en dan is het natuurlijk ook de avond van onze bijeenkomsten .

Wij, als publiek, kregen eerst wat uitleg over de gang van zaken, daarna werd er een aantal keren alleen applaus opgenomen. Rustig applaus, wat enthousiaster applaus tot “uit ons dak gaan”. Allemaal om later bij het monteren toe te kunnen voegen. Vervolgens werd aan ons de (mooie) presentatrice Marlayne Sahupala voorgesteld en de 3 mensen die de afvallers coachten, waaronder de bekende sportman Hein Vergeer. 

Iedere aflevering komen vier families uit een provincie in beeld die sinds november 2007 een trainings- en eetprogramma volgen om zoveel mogelijk af te vallen tot het normale (streef)gewicht is bereikt. Tijden het  programma werden er ook filmopnames van deze mensen vertoond, die b.v. thuis en op de sportschool waren gemaakt. Lang niet iedereen viel voldoende af en was gemotiveerd genoeg, maar een heleboel van de kandidaten toch wel. De familie die het beste hadden gepresteerd en naar verhouding samen het meest waren afgevallen zou doorgaan naar de finale. Deze keer was het voor ons duidelijk wie dat zouden zijn.

Wat ik zelf ook leuk vond om te zien was de apparatuur die gebruikt werd. Bij videocamera’s zie je alles steeds maar kleiner worden, terwijl deze professionele camera’s nog steeds groot zijn. Ook konden we duidelijk de autocue zien, waar de presentatrice haar tekst vanaf kon lezen. Er werden vier of vijf camera’s gebruikt. Twee stonden er beneden op de vloer, één cameraman had hem op de schouders en er was er één op een soort telescoop, die met een afstandsbediening bediend werd. Deze kon heel snel en heel gemakkelijk overal naar toe gezwenkt worden. Dat was mooi om ’s te zien.

Rond 21.15 uur, drie uur later dus, waren de opnamen klaar, werden we bedankt en konden toen naar huis gaan. Gelukkig had iemand nog wat Marsrepen meegenomen, want we hadden best een beetje trek en daar was toen niets meer te kopen. Wat dat betreft was de ontvangst van SBS6 wel erg karig.  

De uitzending hiervan is geweest op 30 april, Koninginnedag dus, en ik heb mijzelf nog terug kunnen zien op televisie.

Al met al dus heel leuk om weer eens bij een televisieopname te zijn, nu niet als deelnemer, wat ik ook een aantal keren heb gedaan,  maar nu als publiek.

 
Ruud Bennis

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]