Even voorstellen:

                    Paul en Freek

Hallo leden van de videoclub.

Hierbij stel ik mij voor, sinds april heb ik mij aangemeld als lid nadat ik een paar keer de clubavonden heb bezocht.

Mijn naam is Paul Coffeng, en woon in Blokker met mijn vrouw Wilma.

Onze zoon en dochter zijn beide getrouwd en wonen tussen de 60km  en 150km van ons
inclusief 4 kleinkinderen, ieder stel heeft er twee. Het voordeel is minimaal oppassen, met als nadeel dat je je kinderen en kleinkinderen niet zoveel ziet. Sinds enige tijd ben ik een z.g. vutter wat eerst wennen was.

Doordat ik meer tijd had voor hobby’s ben ik begonnen gemaakte films te monteren en te bewerken. Door deze bezigheid probeer ik elke film zo goed mogelijk te maken en te optimaliseren. Mijn streven is met behulp van de kennis van de collega-clubleden dit nog verder uit te breiden. Op dit moment heb ik een 8-tal films gemonteerd.

Als werktuigbouwkundige en veiligheids-milieudeskundige heb ik mijn (werkzame) leven als het ware afgesloten. Als hobby doe ik nog wel veiligheid-milieuwerkzaamheden voor o.a. de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historical Flight (SKHV) op de vliegbasis Gilze-Rijen waardoor ik in de mogelijkheid ben zelf af en toe te vliegen. Verder verzamel ik o.a munten, bouw ik stoommachines op schaal en zing ik in het Westfriesmannenkoor. Als ik zo doorga heb ik nog een dag te kort de week.

Een aantal clubavonden heb ik reeds meegemaakt en dat gaf mij wel voldoening, soms begonnen mijn oren wel te klapperen bij de uitleg van filmzaken in het jargon van de filmspecialisten.

Ik verwacht met de clubleden een zeer positieve en werkzame tijd te kunnen hebben.

Met vriendelijke groet,

Paul Coffeng


Nu ik al een aantal maanden bij de club zit, was het voor mij ook de tijd om mezelf in het kort aan jullie voor te stellen.

Mijn naam is Freek Monteban en ik ben op 5 april 1988 geboren in Hoorn. Ik woon nog thuis bij mijn ouders in Hoorn.

Momenteel volg ik de opleiding Informatica aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik zit nu in mijn derde jaar en hoop volgend jaar te kunnen afstuderen. Daarnaast werk ik 3 dagen in de week bij een internetbureau in Obdam, waar ik bezig ben met het ontwikkelen van websites.

Mijn interesse voor het filmen is begonnen met de aanschaf van onze eerste digitale camera. Hier kon je naast het maken van foto’s ook kleine filmpjes mee maken. Mijn ouders bedachten toen om ook een filmcamera te kopen, maar besloten hier toch van af te zien. Toen besloot ik om zelf maar een camera aan te schaffen, en na lang uitzoekwerk heb ik 4 jaar geleden mijn eerste camera gekocht.

In het begin filmde ik heel veel. Met name vakanties en familiedagen, maar op een gegeven moment krijg je het toch drukker en dan laat je de filmcamera vaker liggen.

Omdat de overstap van breedbeeld steeds dichterbij kwam, besloot ik om vorig jaar een nieuwe camera aan te schaffen die standaard in breedbeeld filmt.

Vorig jaar zat ik op internet te zoeken naar evaringen van andere filmgebruikers en voorbeelden van filmsituaties, totdat ik op een gegeven moment terecht kwam op de website van de Videoclub Hoorn en de Regio. Hier las ik over de enthousiaste club filmmakers die actief waren in Hoorn. Ik was meteen enthousiast om me hierbij aan te sluiten, maar twijfelde of het wat voor mij zou zijn. Paar maanden later heb ik toch besloten om een mail te sturen en de rest is u bekend.

Ik heb het tot nu toe erg naar me zin bij de videoclub en ik hoop nog op vele mooie en gezellige clubavonden.

Freek Monteban

   
[ Video Club Hoorn en de Regio | Video club magazine inhoud | H & R Video ABC ]

[ blocqx11 ]